Wil je ook sieraden in 3d printen? Dat is zeker een mogelijkheid. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. We geven informatie over de werking van de 3d printer en je leert deze daardoor goed kennen. Daarnaast vertellen we welke materialen geschikt zijn voor het 3d printen van sieraden. Op deze manier kan je zelf aan de slag met het printen van sieraden.

Hoe je sieraden in 3d print

In de eerste plaats is het belangrijk dat je weet hoe de printer werkt. De printer maakt gebruik van een spuitmond die heet is en waarmee de vloeistof in kleine druppels wordt geprint. Op deze manier ontstaat er een laagje materiaal, dat vervolgens aan elkaar wordt gelijmd. Het resultaat is een object met daarin lagen van materiaal. Daardoor

Hoe een 3d printer werkt

Ten tweede is het belangrijk dat je de werking van de printer kent. Deze werkt namelijk anders dan een normale printer. Een normale printer maakt gebruik van twee rollen die het papier tussenin vastpakken. Daarnaast is er een lichtbron die het beeld op het papier projecteert. Op deze manier ontstaat er een afdruk op het papier.

Een laserprinter werkt op dezelfde manier, alleen wordt er in plaats van inkt gebruik gemaakt van een laser. Deze laser zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat op het papier. Dit beeld is dan weer afhankelijk van de data die de computer aan de printer doorgeeft.

Welke materialen het beste zijn om te gebruiken

Verder is het belangrijk dat je weet welke materialen geschikt zijn voor het printen van sieraden. Het is namelijk zo dat niet ieder materiaal geschikt is voor deze toepassing. Zo moet het materiaal sterk genoeg zijn om tegen een harde aanraking te kunnen. Daarnaast moet het materiaal licht van gewicht zijn, zodat het niet al te veel druk uitoefent op het lichaam. De beste materialen om 3d sieraden te printen zijn:

– PLA: dit is een materiaal dat gemaakt wordt van maïszetmeel.

– ABS: dit is een materiaal dat gemaakt wordt van acrylonitrile butadieen styreen.

– PETG: dit is een materiaal dat gemaakt wordt van polyethyleentereftalaatglycol.

Leer je 3d printer goed kennen

Tot slot is het belangrijk dat je de printer goed leert kennen. Dit is namelijk nodig om goede resultaten te kunnen bereiken. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe de printer werkt en welke materialen geschikt zijn voor het printen van sieraden. Ook moet je de juiste instellingen kiezen, zodat het materiaal optimaal wordt verwerkt. Als je de printer goed leert kennen, kan je veel mooiere sieraden printen.

Al met al is het dus belangrijk dat je weet hoe je sieraden in 3d printen kunt. Dit doe je door de printer goed te leren kennen en de juiste materialen te gebruiken. Op deze manier kan je mooie sieraden printen die sterk zijn en licht van gewicht. Zo wordt het dragen van sieraden een stuk aangenamer. Wij wensen je alvast veel succes met het printen van sieraden.

Categories:

Tags:

Comments are closed